האוצר עומד להעלות מס הכנסה מאחורי גבנו!
בניגוד להבטחותיה, ממשלת השינוי לא רק שסירבה להפחית את נטל המס מהציבור הרחב ומהעסקים הקטנים אלא שהיא הטילה בלי בושה שורה ארוכה של מיסים חדשים החל ממס מיוחד על פחם שיעלה את מחיר החשמל , דרך אגרת גודש על נסיעות לערים וכלה במהלכים להעלאת הארנונה והטלת מס חדש על נטפליקס. בקיצור, הם ממסים כל מה שזז.
מעבר לכך, הממשלה נהנית על חשבוננו מעליית המחירים שהרי המע"מ, המס על הדלק והמס על הנדל"ן צמודים כולם למחירים. בה בעת, הממשלה מנצלת את ההזדמנות ושוחקת את התחייבויותיה לקרנות הפנסיה שלנו שהרי מרבית התחייבויותיה אינן צמודות לעליית מדד המחירים. אני מעריך את סך עליית המיסים בסכם של 15 מיליארד ₪ בשנה.
כבר התרגלנו לפוליטיקאים שלא עומדים בהתחייבויותיהם ואף בכאלה שמתנערים מהן 5 דקות לאחר הבחירות ופועלים בדיוק להיפך מהתחייבותם לציבור. יאיר לפיד עשה בדיוק את אותו הדבר גם לפני בחירות 2013. גם אז הוא פנה לציבור בקריאה נזעמת "איפה הכסף?" ולאחר הבחירות הטיל עלינו שורה של מיסים ומימן בהם את המשך מבול הטבות המס לחברות הגדולות.
רבות דובר על חוסר האמינות של הפוליטיקאים אולם מה שהציבור אינו מבין הוא כי במחשכים מתכננים כעת באוצר להעלות גם את מס ההכנסה והפוליטיקאים סומכים על כך שהציבור לא יבין את מה שעומד להתרחש. אז בואו נקלקל להם ובעזרתכם נגרום לציבור להבין עד כמה השלו אותו.
כידוע, מס ההכנסה הוא מס פרוגרסיבי. כלומר, אנו משלמים שיעורי מיסים במדרגות הולכות ועולות ככל שההכנסה עולה. מדרגות מס ההכנסה אינן צמודות באופן אוטומטי לעליית המדד. מאחר שבשנה האחרונה עלו המחירים בישראל ב-2.6% אזי המשמעות היא, כי נשלם שיעורי מס הכנסה גבוהים יותר על הכנסה ריאלית נמוכה יותר. לדוגמא, נניח כי המחירים עלו ב-10% וכי בהכנסה שעד 10,000 ₪ אנו משלמים מס בשיעור של 20% ובהכנסה שמעל 10,000 ₪ אנו משלמים מס בשיעור של 30%. מכאן, שאם מדרגות המס לא יוצמדו למדד אזי אנו נתחיל לשלם את שיעור המס המוגדל של 30% כבר בהכנסה ריאלית של 9,000 ₪ (היינו 10,000 ₪ שנשחקו עם עליית המדד ל-9,000 ריאלית בלבד). השווי של תוספת המס שתוטל עלינו היא כמה מיליארדי שקלים בשנה.
לא מיותר לציין, כי המשק לא יכול לשאת העלאות מיסים. ציבור הצרכנים, השכירים והעסקים הקטנים נושא על כתפיו עומס בלתי אפשרי של מיסים והתחייבויות. המשק זקוק להפחתת מיסים ולא להעלאת מיסים. בדיוק כפי שהם הבטיחו. לצערנו, הם הבטיחו אך לא הבטיחו לקיים.
מנגד, קומץ חברות גדולות ושורה של משקיעים בהייטק זכו בתקציב להטבות מס מפליגות. בניגוד מוחלט למגמה במדינות המערב אשר השכילו להבין כי הטבות אלה פוגעות בצמיחה, דוחקות עסקים קטנים ותורמות לאי השוויון ולעוני.
כעת, חוזר הכדור אלינו האזרחים. האם נצא למחאה הדורשת מהממשלה להצמיד את מדרגות מס הכנסה או שנספוג גם את עליית המיסים הזו?
*המאמר פורסם לראשונה באתר אייס
Comments